fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:49

Виталий Кличко се присъедини към украинската армия

Бившият световен шампион в тежка категория взе участие в учение по защитата на украинската столица

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко се присъедини към украинската армия. Той взе участиe в учение по отбрана на териториалната цялост на столицата.

Решението на градоначалника идва на фона на високо напрежение по границата на страната с Русия, където Москва е струпала десетки хиляди военни и специално оборудване.

Самият Кличко, обяви в скорошно интервю, че родината му е във война, а според различни мнения е стигнал и по-далеч, наричайки руският президент Владимир Путин “гангрена”.

Пред The Daily Telegraph бившият световен шампион между въжетата коментира решението си отново да постъпи в редиците на украинските въоръжени сили.

“Много от нас служиха в армията и тези умения трябваше да бъдат възстановени. Мисля, че такова обучение е от съществено значение за висшите и средните служители на страна, която е във война от почти 8 години”, каза той.

Кличко влезе в армията, подкара танк и призова всички да... ВИДЕО
Виталий Кличко с картечница в ръце

Кличко определи стремежа към повишаване на военната си подготовка като част от характера, който носят всички професионални спортисти. Според него контактите и връзките, които той е създал през годините като боксьор, са полезни днес, когато страната му има нужда от външна подкрепа.

“Украйна не може да преодолее тежките предизвикателства без надеждни приятели и партньори отвън. Страната избра европейския път и иска да се утвърди като законен член на европейското семейство – исторически, географски и психологически”, споделя кметът на Киев.

В професионалния бокс Кличко постигна забележителните 45 победи и само 2 загуби.

През 2014-та година неговият брат Владимир се боксира с българина Кубрат Пулев в битка за световната титла в тежка категория.

От години Виталий е част от украинския политически живот.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img