fbpx
21.1 C
София
събота | 28.05.2022 | 00:29:07
събота | 28.05.2022 | 00:29:07
21.1 C
София

Виталий Кличко призова европейските политици да прекъснат всички търговски връзки с Москва

В речта си той описа "геноцида на украинците", разказвайки за посетените от него сателитни градове на Киев като Буча

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Кметът на Киев поиска от европейските политиците да прекъснат всички търговски връзки с Москва, като заяви, че всички плащания към Русия са “кървави пари” и поддържат нейната армия, съобщи Ройтерс.

“По всяко евро, всеки цент, който получавате от Русия или който изпращате на Русия, има кръв, това са кървави пари и кръвта по тези пари е украинска кръв, кръвта на украинския народ”, заяви по видеовръзка Виталий Кличко, говорейки пред конференция на кметове в Женева. 

В речта си той описа “геноцида на украинците”, разказвайки за посетените от него сателитни градове на Киев като Буча. Кличко каза, че е видял мъртви цивилни, включително възрастна жена, кола с бяло знаме и надпис “деца”, по каросерията на която имало следи от стрелба, а вътре – кръв.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер, дългогодишен привърженик на сближаването на Запада с Русия, за пръв път изрази съжаление за по-ранната си позиция, заявявайки, че годините му на подкрепа за газопровода “Северен поток 2” са били очевидна грешка. Той бе от влиятелна група в партията си, която твърдеше, че тесните икономически връзки с Русия са начин за нейното закотвяне в рамките на западно ориентирана глобална система.

Щайнмайер, социалдемократ, който беше близък до канцлера Герхард Шрьодер и външен министър при канцлера Ангела Меркел, преди да бъде издигнат до президентския пост, каза, че инвазията на Русия в Украйна означава, че той и други трябва да признаят честно, че са сгрешили, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук