fbpx
18.5 C
София
13 август 2022 | събота | 05:41

Високите температури взеха над 1 700 жертви в Испания и Португалия

СЗО призова всички национални и местни власти да се подготвят за температурни рекорди

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

„Стотици хиляди хора загинаха от екстремно високите за последните десетилетия температури, а към продължителните горещини често се прибавят и горски пожари. Тази година само в Испания и в Португалия станахме свидетели на повече от 1 700 смъртни случая във връзка с горещото време”, заяви директорът на Европейското бюро на Световната здравна организация Ханс Клуге.

Според Клуге горските пожари “са се разпространили от южната част на Европа чак до северната част на Скандинавия”. Той припомни, че тази седмица пожари са унищожили 41 жилища в Лондон, въпреки че “горещият летен сезон” е едва в средата си.

СЗО призова всички национални и местни власти да се подготвят за температурни рекорди. “Доказано е, че оперативните и комплексни планове за действие за борба с горещините спасяват човешки животи и повишават устойчивостта на общностите и хората при екстремни температури”, се подчертава в изявлението. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img