2.12.2022 | петък | 01:51

Виртуална разходка в Музея на София

Публикувано:

Сподели поста:

Постоянната експозиция на Регионален исторически музей – София вече е достъпна на официалната страница на музея в Интернет. С помощта на технология за 3D заснемане, са документирани осемте зали от постоянната експозиция. Там се намират експонати, обхващащи период от повече от осем хиляди години – от времето на неолита до 40-те години на XX в.

Благодарение на новото приложение, всеки ще има възможност да се докосне до бита на най-древните обитатели на Софийското поле и да усети християнския дух на Софийската Света гора.

Достъпни за разглеждане са и най-ценните предмети и хералдически символи на владетелите от Третото българско царство, както и експонати, които са били част от дома и ежедневието на софиянци в края на XIX и първите десетилетия на ХХ в.

Виртуалната разходка предоставя свобода на движение и взаимодействие със средата, чрез добавени интерактивни маркери за избрани експонати. Във всяка една от тематичните зали зрителите могат да открият допълнителна информация за периода и интересни факти за някои от експонатите в нея.

Така всеки виртуален посетител ще може да се потопи в хилядолетната история на София от всяка точка на света – от уюта на дома си до класната стая.

Виртуалната обиколка на Музея можете да започнете ТУК

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху