fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:20

Продават ВиК – Димитровград, дружеството натрупа 1 млн. лв. задължения за ток

Консолидацията е единствената възможност на ВиК дружествата да кандидатстват за европейско финансиране

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

ВиК – Хасково купува водното дружество на Димитровград, съобщават от регионалното министерство. До решението се стигна, след като миналия петък Общинският съвет в Димитровград даде съгласие за сделката. Така на практика приключват дългогодишните преговори по консолидация на всички водни дружества в област Хасково.

Съдружници във ВиК – Димитровград са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Димитровград. Пазарната стойност на търговското предприятие на ВиК – Димитровград е 380 000 лева, а само задълженията му за електроенергия достигат почти 1 млн. лева.

Консолидацията е единствената възможност на ВиК дружествата да кандидатстват за европейско финансиране, чрез което да се подмени остарялата водна инфраструктура и да се подобри качеството на предоставяните на потребителите услуги.

Необходимите инвестиции за ВиК инфраструктурата на територията на област Хасково са в размер на 774 млн. лв. Само за Димитровград те са изчислени на 179 млн. лв. според регионалния генерален план, изготвен по Закона за водите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img