fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:55:54
петък | 20.05.2022 | 00:55:54
11.3 C
София

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Гражданите ни прецениха по работата и ни се довериха отново

"Втората победа беше по-емоционална", признава вицепрезидентът на България

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българските граждани са предпочели президентската двойка Радев-Йотова за втори път, защото са имали възможността да преценят работата, която са свършили те в предишния си мандат. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, ден след като заедно с Румен Радев официално встъпиха в длъжност за втория си мандат.

“Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в
крайна сметка ни дадоха отново доверието си”, каза тя пред БНТ.

Йотова благодари за публичната оценка, според която тя е била политикът в двойката, но според нея успехът се корени другаде.

“Според мен успехът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме различни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих видимо този пост – на вицепрезидента. Президентът ми възложи тежки ресори. Смятам, че направихме много, особено в работата с българите зад граница”, отбеляза тя.

Йотова изтъкна, че една от големите цели през новия мандат ще бъде създаването на Български културен институт.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук