28.11.2022 | понеделник | 03:12

Вицепремиерът на РС Македония: България е виновна за оставката на Зоран Заев

Публикувано:

Сподели поста:

В РС Македония няма дискриминирани българи. България блокира целия Европейски съюз. Влизането на българите в нашата Конституция е много дълъг процес. София руши приятелството. Това са само част от новата порция обвинения срещу България от страна на вицепремиера и министър по европейските въпроси Никола Димитров.

Според него спорът между България и РСМ „се е превърнал в европейски проблем, защото София го е вкарала в Брюксел“. Той дори смята, че за оставката на премиера Зоран Заев носи вина и България, съобщава БГНЕС.

„За съжаление, за случилото се участие има Европа, а тук имам предвид България“, подчерта Димитров в предаването „Сутришен брифинг“. Той смята, че до декември трудно може да се постигне нещо съществено.

„Положително развитие ще бъде, ако България постепенно се откаже от някои искания. Отрицателно е, когато ни обвиняват в дискриминация. Както е известно техните твърдения не са истински. Тази блокада иска или не е блокада на македонско-българското приятелство, която ще доведе на практика до необратимо отдалечаване“, каза още Никола Димитров.

Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...