fbpx
More

  Вицепремиерът на РС Македония: България е виновна за оставката на Зоран Заев

  "София блокира целия ЕС и руши приятелството", твърди Никола Димитров

  В РС Македония няма дискриминирани българи. България блокира целия Европейски съюз. Влизането на българите в нашата Конституция е много дълъг процес. София руши приятелството. Това са само част от новата порция обвинения срещу България от страна на вицепремиера и министър по европейските въпроси Никола Димитров.

  Според него спорът между България и РСМ “се е превърнал в европейски проблем, защото София го е вкарала в Брюксел“. Той дори смята, че за оставката на премиера Зоран Заев носи вина и България, съобщава БГНЕС.

  “За съжаление, за случилото се участие има Европа, а тук имам предвид България”, подчерта Димитров в предаването “Сутришен брифинг”. Той смята, че до декември трудно може да се постигне нещо съществено.

  “Положително развитие ще бъде, ако България постепенно се откаже от някои искания. Отрицателно е, когато ни обвиняват в дискриминация. Както е известно техните твърдения не са истински. Тази блокада иска или не е блокада на македонско-българското приятелство, която ще доведе на практика до необратимо отдалечаване”, каза още Никола Димитров.