fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:41

Веска Ненчева пред NewsONE: Политиката не е шоупрограма (ВИДЕО)

Новите в парламента нямат опит, а ние нямаме време да се учат на наш гръб, заяви депутатът от БСП

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Партията на Корнелия Нинова не допусна  в пленарна зала да се гледа проектозаконът на ИТН за личната помощ. Той стана ябълката на раздора между хората на Слави Трифонов и „БСП  за България“, а причината е, че този закон не е бил изработен добре. Това стана ясно от думите на депутата Веска Ненчева в Коментарното студио по NewsONE.

БСП никога не е била срещу този закон, както твърдят от ИТН, каза тя  и подчерта, че партията ѝ няма проблем с никой закон, ако той е „читав“.

„Идва ми в повече това преиграване на поведение, защото когато се приемаше актуализацията на бюджета, те  (ИТН)  впрегнаха цялата си енергия да манипулират хората с прословутите 20 милиона за образование.  Те го направиха по начин, по който тези пари не можеха да бъдат вкарани в бюджета“, каза депутатът от БСП и допълни, че ИТН си позволяват скандали, които са на гърба на обществото.

Хората реагират бързо и спонтанно на техния популизъм, защото всички мразят политиците си, но и ИТН не спомагат за укрепване имиджа на институциите, каза още Ненчева и подчерта, че това се дължи на ниската политическа култура.

По темата за купуването на депутати, тя подчерта, че това е едно от доказателствата до какво ниско ниво може да стигнат някои партии.

Политическата ситуация и политическото време са коренно различни от тези преди две-три години, категорична е Ненчева, и  допълни, че никога вече управлението на държавата няма да бъде еднопартийно и от тук насетне всички политици трябва да променят начина си на поведение и водене на дебат.

“На новите в политиката им липсва опит, а са необходими бързи решения и бързи действия. В тази тежка ситуация е важно да се помогне на хората и нямаме време някой да се учи на наш гръб”, каза още тя, като подчерта, че благодарение на БСП бюджетът е наистина социален.

Важно  е да се гонят политики, а не хора за постове, каза още Веска Ненчева и допълни, че всяко управление е  по-добро от никакво.

Подробностите от анализа й вижте във видеото.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here