30.11.2022 | сряда | 03:33

Весела Лечева награди спортисти за постигнатите успехи

Публикувано:

Сподели поста:

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи почетни плакети на състезатели по гребане, лека атлетика и стрелба с лък за постигнатите успехи от големи първенства.
На церемония в Министерството на младежта и спорта Лечева награди гребците Кристиян Василев – бронзов медалист от Европейското първенство за мъже в Мюнхен, Германия и Емил Нейков, който спечели бронзов медал от Световното първенство до 23 г. във Варезе, Италия и сребърно отличие от Европейския шампионат до 23 г. в Хазевинкел, Белгия.

За успехите си на Световното първенство по лека атлетика до 20 г. в Кали, Колумбия почетни плакети получиха шампионката в скока на дължина Пламена Миткова и сребърният медалист във високия скок Божидар Саръбоюков. Отличени бяха и медалистите от Европейския шампионат до 18 г. в Йерусалим, Израел Лъчезар Вълчев (златен медал, троен скок), Васил Русенов (бронзов медал, троен скок) и Пламена Чакърова (бронзов медал, дълъг скок).

Министър Лечева отличи и Иван Банчев, които извоюва сребърно отличие от Европейското първенство по стрелба с лък за младежи в Лилешал, Великобритания.

„Щастлива съм, че мога да наградя толкова много млади състезатели, които са бъдещето на българския спорт. Надявам се да продължите да тренирате и да се състезавате, за да постигнете още по-големи успехи. Предстоят Олимпийските игри в Париж 2024 и в Лос Анжелис 2028. Вие сте поколението спортисти, което очакваме да видим там“, каза Лечева.

Отличени бяха и треньорите по гребане – Петко Аргиров и Румяна Нейкова, по лека атлетика – Ивайло Русенов, Димитър Карамфилов, Красен Цонев и Стойко Цонов и по стрелба с лък – Иван Иванов и Йордан Джамбазов.

„Приносът на треньорите за тези успехи е голям. Наясно съм, че без професионален щаб нито един състезател не може да пробие сред най-добрите в света. Затова ви благодаря за всекидневните усилия, които полагате, вашите състезатели да са на световно ниво“, обърна се към треньорите Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта се ангажира с темата да бъде преразгледана наредбата за критериите, условията и реда за награждаване на спортисти, треньори и длъжностни лица и в нея да бъдат включени и медалисти от младежки първенства.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...