fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:02

“Вера Су” ще бъде поет от български екипаж

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Корабът “Вера Су” ще бъде поет от български екипаж. Това обяви пред bTV служебният министър на транспорта Христо Алексиев. Без възможност за освобождаване и разтоварване остава плавателният съд.
За нас това е странен акт, защото нищо не налага евакуация. Ситуацията не е променена от преди дни, дори корабът е стабилизиран. Това е един вид диверсия от страна на корабособственика и на екипажа”, заяви Христо Алексиев.

Евакуират моряци от „Вера Су“ | NewsONE

Алексиев посочи, че началникът на „Морска администрация”, който е капитан далечно плаване, вероятно ще поеме кораба с екип специалисти.
Министърът отбеляза, че грешките от българска страна в целия сюжет са поне две -липсата на каквато и да е реакция след 4-часовата липса на връзка с кораба преди засядането му и неудачният избор на технология за разтоварването му след това.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img