fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:11

Венко Сабрутев: От служебния министър на енергетиката зависи дали ще студуваме през зимата

Той заяви, че посланикът на Русия у нас не работи в интерес на добрите взаимоотношения между двете страни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Кабинетът Петков оставя държавата в стабилно състояние с милиард и половина излишък в хазната и 2 млрд. лв. по-нисък външен дълг, заяви пред Nova Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната”.

„Начинът, по който ние управлявахме, беше много различен. Бяхме под изключителен мониторинг на опозицията. Говореха се страшни глупости от типа на това, че държавата ще фалира”, поясни той.

Роси Велкова е страхотен професионалист. Не знам дали Асен Василев е знаел или не за назначаването ѝ. Това е страхотен пример за наследяване. На нас, за разлика от другите партии, не ни трябва разрешение, за да действаме и като експерти, добави той.

„Г-н Борисов вчера заяви, че искат да си партнират с ПП. Днес Биков казва няма такова нещо. Хипотезата за партньорство е само една – ако се направи реална съдебна реформа, има реално работеща Прокуратура, направят се разследвания на кюлчета, пачки и чекмеджета”, каза още Сабрутев.

По думите му разликата между „Продължаваме Промяната” и останалите партии е, че няма необходимост да получиш съгласие от лидерите, за да участваш в служебното правителство.

Що се отнася до руския посланик Митрофанова, Сабрутев е категоричен – тя не работи в интерес на добрите взаимоотношения между двете страни. България продължава да е изрядна. Решение на служебния министър на енергетиката е дали ще подпишe или не за доставки на руски газ. Най-добрият вариант за България е диверсификация – много доставчици с равен дял. Това трябва да се случи, за да не може един ден, като спрат доставките на газ, да не студуваме през зимата, каза още Сабрутев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img