fbpx
More

  Венци Стефанов: На Конгреса раздаваха пари за гласове на малките клубове

  Сумите са били между 2000 и 3000 лева на глас, заяви още босът на “Славия”

  Бившият член на изпълкома на Българския футболен съюз и президент на “Славия” Венцеслав Стефанов заяви, че на Конгреса на БФС е имали много купени гласове. Това заяви той пред БНТ.  

  „Този лош конгрес, беше много лош конгрес. По простата причина, че имаше много купени гласове. Сигурен съм, подготвил съм някои неща, чакам само нахалството им да отиде до n-та степен. В тоалетните привикваха хора от малките клубове. Между 2000 и 3000 лева е предложението. Имам хора, които са готови да докажат, че са им предлагани пари. Това става в деня на избора, в тоалетните на НДК“, каза още Стефанов. 

  Президентът на Славия беше категоричен, че в зала 1 на НДК е имало опити за купуване на гласове на делегати от малки клубове. Стефанов спомена собственик на медия, на когото е било предлагано място в Изпълкома, ако даде медиен комфорт на Димитър Бербатов. Предложението обаче не е било лично от бившия нападател, а от друг. 

  „Когато решиха да имат представители за броенето. Това беше направено да се види дали хората, на които са дали, са гласували за тях. Не мога да си обясня. Това не са Бербатов, Стилиян и Мартин, това са хора около тях. Даже мога да ви кажа двама души, единият е собственик на медия, другият е мастит адвокат. Предлагат на собственика на медията: “Застани зад нас, агитирай, ще бъдеш член на Изпълкома”. Той Бербатов не говори с него, но ти ще говориш с мен, аз ще говоря с него и така нещата ще бъдат топ. Така не се правят нещата. 4-5 месеца медиите бомбардираха само с техни компромати”, каза бизнесменът пред БНТ. 

  “Аз бях на мача България – Сърбия, биха ни 6:1, едно момче се хвана за крака, следващия мач няма да играе за България, а в следващия мач игра за Манчестър Юнайтед, а сега иска да е президент на БФС“, продължи Венцеслав Стефанов. 

  “Е, какво лично да имам с Бербатов? Някой път на вас ще ви покажа някои неща. Не искам хората да знаят кусурите, всички имаме трески за гладене. Те са добри момчета, нито Боби (Михайлов – бел.ред.), нито Емо (Костадинов – бел.ред.), нито Данчо (Лечков – бел. ред.) разбират от финанси, тяхната работа е националите отбори да радват хората, да се помогне на отборите в страната. Боби някъде е помогнал, някъде не е. Но тези момчета те нямат опит в ръководството на каквото и да било. Фондацията не е дала една стотинка. Аз като съм строил нещо, съм давал средства. Затова казвам да си пусне тази песен на Емил Димитров „Ако си дал“. И тогава да съди. Един футболист ако намерите да е почерпен от Димитър Бербатов, аз ще се прекръстя“, заяви още президентът на Славия.  

  Димитър Бербатов все още не е коментирал обвиненията на Венцеслав Стефанов.