fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:55

Великобритания заменя Украйна за Евровизия през2023 година

Обединеното кралство "силно желае" Украйна да бъде домакин

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Говрител на министър-председателя Борис Джонсън заяви пред Би БИ Си, че “дълбоко съжалява”, че тазгодишният победител Украйна няма, да бъде домакин на изданието през 2023 г. 

Великобритания заяви, че се е съгласила да заеме мястото на Украйна като домакин на песенния конкурс “Евровизия”, след като организаторите заявиха, че няма изгледи събитието да се проведе в разкъсаната от война страна.

Украинската песен беше фаворит още от самото начало и спечели изданието на песенния конкурс на Евровизия през 2022 г. В това нямаше изненада, защото европейците бяха солидарни със страната, в която бушува война.

“Тази победа е за всеки украинец”, извика пред камерата тогава изпълнителят от украинската група “Оркестър Калуш” Олех Псюк, когато му връчиха трофея. Преди това, с гласовете на журито от 40 страни участнички в конкурса, водеше Великобритания, но Украйна спечели сърцата на публиката и събра общо 631 точки пред Великобритания с 466 и Испания с 459 точки. С това Украйна спечели изданието на конкурса в Торино, Италия.

По-късно украинската група “Оркестър Калуш”, събра 900 хил. долара за въоръжените сили на страната си, като продаде трофея си от  “Евровизия”. Със събраните средства бяха закупени военни дронове в помощ на украинските сили.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here