fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:34

Великобритания замени Украйна за Евровизия

Седем града на Острова в спор за домакинството

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Войната в Украйна промени и условията на песенния конкурс на Европа.

Тазгодишното издание на музикалното състезание се проведе в Италия и бе спечелено от украинската група “Оркестър Калуш”. Поради войната между Киев и Москва обаче, събитието ще се проведе във Великобритания.

За това се споразумяха  Украйна и островната държава, тъй като нейният участник Сам Райдър бе класиран втори.

Лондон, Манчестър, Глазгоу, Лийдс, Кардиф, Единбург и Абърдийн се конкурират за домакинството на песенния конкурс “Евровизия” през 2023 г, стана ясно от публикации в местни медии.

Още през юни бе оповестено,  че се водят преговори с Би Би Си за домакинство на проявата.

Великобритания не е била домакин на “Евровизия” от 1998 г., когато песенният конкурс на стария континент беше организиран в Бирмингам.

Букмейкърите определят като фаворити Манчестър, Абърдийн и Глазгоу.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img