fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 08:03:39
петък | 20.05.2022 | 08:03:39
5.7 C
София

Великобритания въвежда още санкции срещу руски олигарси

Великобритания ще разшири санкциите в областта на финансите, търговията и корабоплаването срещу Крим, който Русия анексира през 2014 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Британските власти планират да забранят осигуряването на техническа поддръжка на самолети и кораби, принадлежащи на санкционирани руски олигарси или техни компании, предаде Ройтерс.

“Законът ни дава на разположение нови механизми да лишим олигарсите от достъп до луксозните им играчки”, каза министърът на транспорта Грант Шапс.

Новите мерки незабавно бяха приложени срещу Евгений Швидлер – бизнесмен милиардер с близки делови връзки с Роман Абрамович, и срещу Олег Тинков, основател на московската търговската банка “Тинкоф Банк”.

Великобритания ще разшири санкциите в областта на финансите, търговията и корабоплаването срещу Крим, който Русия анексира през 2014 г., както и срещу териториите, които са извън контрола на украинското правителство в Донецка и Луганска област.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук