fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:12

Великобритания въвежда лицево разпознаване на границата от 2024 година

"Безконтактното" преминаване през границите на британските летища е с цел по-добър контрол и по-бързото преминаване на пътниците

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Великобритания въвежда лицево разпознаване на границата от 2024 година. Съвременните технологии, ще позволят на пътниците да влизат в страната, без да използват електронния паспортен контрол или да се срещат със служител на граничната служба. Вместо това те ще могат да изпратят своя снимка на Министерството на вътрешните работи преди пътуването.

За да преминат през т.нар. “безконтактни коридори”, пътуващите за Острова ще трябва да предоставят биографични и биометрични данни, както и снимки на лицата си, чрез новата схема за електронно разрешение за пътуване (ЕТА).

От 2023 г. Великобритания смята да въведе схема за “разрешение за пътуване”. Всеки, който желае да посети Обединеното кралство, ще трябва да кандидатства за ЕТА, като освен биометричните данни, ще трябва да се дават данни за контакт и да се отговаря на кратък набор от “въпроси за пригодност”. Новият тип разрешение ще струва около 18 GBP (21 EUR). 

Схемата ще започне да се изпробва от март 2023 г. с посетители от Кувейт, Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Оман и Бахрейн. Въвеждането ѝ за останалата част от света може да стане преди края на следващата година

Целта на нововъведението е да се намалят опашките на границата, като се ускори преминаването за законно пътуващите до Обединеното кралство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img