fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:07:58
четвъртък | 26.05.2022 | 17:07:58
27.8 C
София

Великобритания свиква заседание на Съвета за сигурност на ООН заради геноцида в Буча

Британският външен министър Елизабет Тръс заяви, че членството на Русия в Съвета на ООН по правата на човека трябва да бъде замразено

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Великобритания, която председателства през този месец Съвета за сигурност на ООН, свиква заседание на съвета за обсъждане на масовите убийства в Буча, предаде Укринформ.

Новината съобщи в Туитър постоянният представител на Лондон в Обединените нации Барбара Удуърд. “Този уикенд на ужасните кадри и в репортажите от Буча видяхме как невъоръжени украински мирни жители са били разстрелвани с вързани зад гърба им ръце. Над 800 тела са били оставени на улицата или хвърлени в масови гробове. Жени са били насилвани пред очите на децата си”, заяви тя.

На заседанието на Съвета за сигурност за Украйна ще бъдат обсъдени доказателства за военни престъпления, извършени на територията на Украйна, в това число в Буча, отбеляза Удуърд. “Ще използваме председателството си на Съвета за сигурност, за да осигурим прозрачност, отговорност и справедливост”, добави тя.

Британският външен министър Елизабет Тръс заяви, че членството на Русия в Съвета на ООН по правата на човека трябва да бъде замразено, допълва БТА. “Предвид сериозните доказателства за военни престъпления, включително информации за масови гробове и отвратително клане в Буча, Русия не може да остане член на Съвета на ООН по правата на човека”, написа тя в Туитър. “Членството на Русия трябва да бъде замразено.”

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук