fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:18:06
събота | 28.05.2022 | 14:18:06
25.8 C
София

Великобритания: Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна

Според британското разузнаване руските войски се прехвърлят в източния украински регион заедно с наемници от частната военна групировка „Вагнер“

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна, каза днес британското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

“Руските сили продължават да се консолидират и реорганизират, като променят фокуса на своето настъпление в Донбас в източната част на Украйна “, пише министерството в публикувана в социална мрежа актуализирана оценка на развитието на военните действия. В нея се казва, че руските войски се прехвърлят в източния украински регион заедно с наемници от частната военна групировка „Вагнер“.

Снощи Великобритания каза, че Русия все още се опитва да превземе Мариупол, където от седмици се водят тежки сражения. Югоизточният украински пристанищен “град продължава да е обект на интензивни, безразборни удари, но украинските сили поддържат твърда съпротива, запазвайки контрол върху централните райони”, обобщи тя.

В актуализираната днес оценка се отбелязва, че “Мариупол почти сигурно е ключова цел на руската инвазия, тъй като би (превземането му) би осигурило сухопътен коридор от Русия до окупираната (украинска) територия Крим”, която тя анексира през 2014 година, припомня БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук