fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:07:56
петък | 27.05.2022 | 09:07:56
15.8 C
София

Великобритания отменя всички мита върху вноса от Украйна

Тази мярка е в отговор на директна молба на украинския президент Володимир Зеленски

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Обединеното кралство обяви, че ще отмени всички мита върху украинските стоки и ще забрани износа на някои технологии за Русия, за да помогне на Киев да се справи с руската инвазия, предаде Франс прес.

“Митата за всички стоки, внасяни от Украйна, ще бъдат намалени до нула, а всички квоти ще бъдат премахнати”, обяви правителството на Великобритания в комюнике.

Тази мярка е в отговор на директна молба на украинския президент Володимир Зеленски, се казва в изявлението, предаде БТА. Тя засяга по-специално ечемик, мед, птиче месо и консервирани домати, изнасяни от Украйна за Обединеното кралство.

“Обединеното кралство ще продължи да прави всичко възможно, за да подкрепи борбата на Украйна срещу жестоката и непредизвикана инвазия на Путин и да спомогне за осигуряването на дългосрочна сигурност и благоденствие на Украйна и нейния народ”, заяви министърката на международната търговия Ан-Мари Тревелян, цитирана в изявлението.

Обединеното кралство също така забрани износа за Русия на определени продукти и технологии, които тя “би могла да използва за потискане на героичния украински народ”, включително оборудване за прехващане и наблюдение на комуникации.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук