fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:35

Великобритания обяви Сали Бериша за персона нон грата

Ограничителните санкции са наложени срещу няколко албански граждани, включително бившия албански президент, заради връзките им с организираната престъпност и корупцията

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Бившият албански президент и настоящ лидер на опозиционната Демократическа партия Сали Бериша е обявен за персона нон грата от Обединеното кралство. Миналата година такава санкция му наложиха САЩ.

Ограничителни санкции са наложени срещу няколко албански граждани, заради връзките им с организираната престъпност и корупцията, без да се разкриват имената им, заяви за медиите британският пратеник за Западните Балкани сър Стюарт Пийч. Сред тях е и Сали Бериша.

Екс президентът на Албания е бил уведомен за мерките с писмо, изпратено от британския министър на вътрешните работи.

Втората причина за санкциите са корупция и обогатяване на приближени на Бериша хора.

Според обявения за персона нон грата политик този акт е част от план за пълно отстраняване на албанската опозиция и е дело на албанския премиер Еди Рама в съучастие с Джордж Сорос.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img