fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 16:21:56
събота | 21.05.2022 | 16:21:56
26.8 C
София

Великобритания обещава още военна помощ на Украйна на стойност 1,3 млрд. британски лири

Според британските власти това е най-високата сума на военни разходи на страната за конфликт от инвазиите в Ирак и Афганистан насам

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Великобритания ще предостави допълнителна военна помощ на стойност 1,3 млрд. британски лири (1,6 млрд. долара) на Украйна, за да помогне на страната да се защитава от руските сили, съобщиха днес британски източници, цитирани от Асошиейтед прес.

Военната помощ включва военна техника на стойност 300 млн. лири, обещана от премиера Борис Джонсън по-рано тази седмица, в това число радарни системи за борба с руската артилерия, оборудване за заглушаване на джипиес сигнали и уреди за нощно виждане.

Според британските власти това е най-високата сума на военни разходи на страната за конфликт от инвазиите в Ирак и Афганистан насам, допълва БТА.

Великобритания вече е отпуснала помощ на Украйна на стойност 1,5 млрд. британски лири, включително хуманитарна помощ и гаранции по заеми.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук