fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:34:06
петък | 27.05.2022 | 19:34:06
28.8 C
София

Великобритания: Много е възможно Украйна да разгроми руската армия

"С инвазията в Украйна Путин и генералите от най-близкото му обкръжение копират фашизма и тиранията отпреди 77 години", каза министърът на отбраната Бен Уолъс

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че е “много възможно” Украйна да победи руската армия и призова руския президент Владимир Путин да се примири, че в дългосрочен план Москва е загубила, предаде Ройтерс.

“Много е възможно Украйна до такава степен да разгроми руската армия, че да се наложи руската армия да се върнe на позициите си отпреди февруари”, каза Уолъс в реч в Националния военен музей в Лондон, съвпаднала с парада за Деня на победата в Русия.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че е “много възможно” Украйна да победи руската армия, и призова руския президент Владимир Путин да се примири, че в дългосрочен план Москва е загубила, предаде Ройтерс.

“Много е възможно Украйна до такава степен да разгроми руската армия, че да се наложи руската армия да се върнe на позициите си отпреди февруари”, каза Уолъс в реч в Националния военен музей в Лондон, съвпаднала с парада за Деня на победата в Русия. “Путин трябва да се примири, че в дългосрочен план е губещ, и то напълно губещ. Русия не е това, което беше.”

Уолъс заяви, че Путин и генералите му копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, и че инвазията им в Украйна е петно върху руската военна история. По думите му руските генерали са също толкова виновни, колкото и президентът им, и трябва да бъдат изправени пред военен съд.  “С инвазията в Украйна Путин и генералите от най-близкото му обкръжение копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от миналия век”, каза той.

Уолъс заяви, че Путин и генералите му копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, и че инвазията им в Украйна е петно върху руската военна история. По думите му руските генерали са също толкова виновни, колкото и президентът им, и трябва да бъдат изправени пред военен съд. 

“С инвазията в Украйна Путин и генералите от най-близкото му обкръжение копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от миналия век”, каза той, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук