fbpx
25.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 14:17:30
събота | 28.05.2022 | 14:17:30
25.8 C
София

Светлинно шоу ще заблести в София на фестивала LUNAR от днес до 9 май

В рамките на програмата ще видим видеомапинг шоу "Представи си" в Националната галерия "Квадрат 500" и "Дивата природа" в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

За първи път в столицата ще се състои Фестивалът за светлинно изкуство “LUNAR” в дните между 6 и 9 май. Най-мащабният артфестивал в България ще обхване над 10 локации в централната част на столицата, които ще бъдат преобразени и ще превърнат столицата в огромна галерия под открито небе.

В рамките на програмата известни български и чуждестранни артисти от Австралия, Германия, Индия, Испания, Франция, Швеция, и най-вече – от България ще разкажат истории, провокират въображението и изненадат публиката чрез своето завладяващо светлинно изкуство и високотехнологични светлинни инсталации – разказва Марин Петков, артдиректор на международното издание на фестивала:

“Шоуто върху Националната библиотека поставя много важна тема – изчезването на много животински видове, които губим през годините. Това е основната тема. А шоуто върху “Квадрат 500” е по повод Европейската година на младежта и сме разработили едно много интересно шоу за борбата с вътрешните гласове, през която преминава всеки един тийнейджър, а съответно и ние възрастните, за времето, в което живеем днес.

В рамките на програмата ще видим видеомапинг шоу “Представи си” в Националната галерия “Квадрат 500” и “Дивата природа” в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Интересен акцент от програмата е атрактивната фотографска техника light-painting, която ще дава възможност за рисуване със светлина. Ще бъдат представени статични проекции пред Народния театър “Иван Вазов”, НДК, на площад “Васил Левски” и ул. “Московска”. Ще видим и светлинни инсталации в Градската градина и на други ключови места в столицата. Всички събития са с вход свободен, информира БНР.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук