7.12.2022 | сряда | 15:16

Вечер на българския туризъм в Берлин

Публикувано:

Сподели поста:

България отбеляза Световния ден на туризма с Вечер на българския туризъм в Берлин. Събитието се състоя в навечерието на празника, на 26 септември и беше открито лично от посланика на Република България в Германия Елена Шекерлетова. По инициатива на Тихомир Патарински, аташе по туризма в Германия, България беше презентирана като дестинация за целогодишен туризъм на германския туристически пазар. Особен акцент беше поставен върху алтернативните форми на туризъм: балнеология, пешеходни маршрути, обиколни пътувания, култура, голф и др. Черноморските дестинации също бяха представени с допълнителна информация за курортните комплекси, малките населени места и възможностите за културни маршрути в и около тях.

Събитието се реализира със съдействието на Българския културен институт в Берлин, който тази година отбелязва 60 години от своето основаване.

От българска страна участие в презентацията взеха и позиционираните в Германия представители на Германо-българската търговско-индустриална камара, Община Варна, к.к. Албена и др. Беше представена и информация за възможностите за активна почивка в България – здравен туризъм по линия на германските здравни каси и спортен туризъм – ски, тенис и голф.

От германска страна участие взеха специализирани медии в областта на туризма, както и представители на туристическия бизнес, работещи и имащи интерес към страната ни като туристическа дестинация, която развива множество форми на туризъм през цялата година и предлага качествен туристически продукт за германските туристи.

На вечерта на българския туризъм в Берлин беше организирана и презентация на традиционни български вина и специалитети.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
разкъсана облачност
8.8 ° C
11.1 °
7.8 °
75 %
1kmh
40 %
ср
9 °
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °

Прочети още

Българска кампания задава неудобни въпроси към FIFA за Световното в Катар

Фондация GLAS и креативна агенция proof. насочват вниманието към ЛГБТ+ хората и работата на мигрантите в Катар, като...

Вицепрезидентът беше гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет по случай Студентския празник

„Често чувате, че на вас, младите хора, разчитаме да градите бъдещето на България. Безспорно е така, но преди...

Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на разпространението на наркотични...

Явор Божанков: Служебният министър на отбраната крие определени договори за това как са харчени парите на хората

Служебното правителство обезсмисля процедурата по парламентарен контрол „Провеждането на парламентарен контрол несъмнено е една от най-важните процедури. Както и...