fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:02

Столичани вече могат да платят данъка за автомобилите си

Може да ползваме 5% отстъпка от данъка, ако го платим изцяло до 30-ти април

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Софиянци вече могат да платят данъка за автомобилите си за 2022 година. Това съобщават от дирекция “Общински приходи”.

Гражданите могат да погасяват задълженията си във всеки от районните данъчни отдели на София, чрез посредници или онлайн.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2022 г. Намалението е валидно, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж, уточняват от дирекцията.

Ако изберете да платите данъка на части, сроковете са: 30 юни 2022 г. – първа вноска и 31 октомври 2022 г. – втора вноска.

През тази година местните данъци не са променени и са същите, като през миналата. Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари.

Погасяването на местните налози става по реда на тяхното възникване.

По закон, ако имате невнесени данъци за минали години, системата отчита първо тяхното покриване. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img