30.11.2022 | сряда | 03:38

Вече е ясно какво е разпределението на депутатите в 47-ия парламент

Публикувано:

Сподели поста:

Политическата партия „Продължаваме промяната“ ще има 67 депутати, а „ГЕРБ – СДС“ – 59. Това стана ясно по време на заседанието на ЦИК, след като Комисията разгледа решението за обявяването на окончателните резултати от парламентарни избори на 14 ноември.  

Парламентарната група на ДПС получава 34 места, а тази на БСП – 26. Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще има 25 народни представители, „Демократична България“ ще има 16 депутати, а „Възраждане“ – 13.

От заседанието стана ясно, че с „Не подкрепям никого“ са гласували 35 745 избиратели в страната и в чужбина. Тези гласове са действителни, но не влияят на разпределението на мандатите. По-късно на сайта на ЦИК ще бъде качено и решението с окончателните резултати от вота и разпределението на мандатите по избирателни райони.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...