fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:00:26
неделя | 29.05.2022 | 02:00:26
16.8 C
София

Вече близо шест часа депутатите обсъждат окончателното закриване на специализираните съд и прокуратура

Измененията предвиждат закриване на дете институции

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Вече близо шест часа парламентът обсъжда на второ четене промените в Закона за съдебната власт. Измененията предвиждат закриване на специализираните съд и прокуратура, срещу което се противопоставят основно бившите управляващи от ГЕРБ-СДС. Депутатите дори удължиха заседанието си, за да могат да приемат изцяло промените. 

Любен Дилов-син (ГЕРБ-СДС) обвърза дебата по закриването на спецправосъдието с потъването на “Титаник”. Той отбеляза, че дебатът се случва на знаменателна дата – днес се навършват 110 години от потъването на “Титаник”. Вие пренареждате мебелите на “Титаник” като мярка срещу неговото потъване, коментира Дилов. Той посочи, че ако се прави съдебна реформа, тя трябва да започне от промени в Конституцията.

Надявам се, че в тази група на лаиците, водена от вас, ще бъдем последните, които ще вземем думата в този дебат, репликира го проф. Георги Михайлов (“БСП за България”). Политическите изказвания не могат да защитят липсата на ефективност на спецправосъдието, коментира той.

Атанас Славов (“Демократична България”) каза, че днес наистина е знаменателна дата. Той отбеляза, че е изминала точно една година от откриването на 45-ото Народно събрание, още в първия ден на което от “Демократична България” (ДБ) са внесли проект за промени в Конституцията и в Закона за съдебната власт. Точно една година, в която българското общество очаква да закрием специализираното правосъдие и днес това ще се случи, допълни той.

В отговор Любен Дилов го коригира, че от ДБ не са внесли проекта за промени в Конституцията, защото са нямали необходимия брой подписи, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук