fbpx
35 C
София
19 август 2022 | петък | 15:33

Възстановяват движението през Прохода на Републиката

Със завършване на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от 22 километра през Прохода на Републиката. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Снимка: АПИ

Той обхваща отсечката между Килифарево и Предела в област Велико Търново. Очаква се движението да бъде възстановено този следобед.

Снимка: АПИ

Със завършване на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“, уточниха още от пътната агенция.

Снимка: АПИ

Отсечката е с възстановена асфалтова настилка, обмрежени скатове, подобрено отводняване, а съоръженията са с подменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка  и мантинели.

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

При ремонта са положени 2 200 тона асфалтова смес, както и 50 000 кв. метра мрежи, които предпазват пътното платно от свличането на камъни.

Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Стойността на ремонта е 2,1 млн. лева.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img