fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 22:02

Възстановяват Драгалевския лифт

"Ще задължим собствениците да възстановят и Княжеския лифт", заяви главният архитект на София Здравко Здравков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Възстановяват Драгалевския лифт от 1 станция до спирка Бай Кръстя. Това обяви главният архитект на София Здравко Здравков.

“Изготвя се проектна документация. Ще издам визата за възстановяването още днес”, заяви той в ефира на БНТ.

Здравков обясни, че Столична община ще задължи собствениците да възстановят Княжеския лифт, но за целта ще са необходими 13 милиона лева, които “Витоша ски” ще трябва да инвестира. Проблемът е, че самият лифт не е туристически.

“Ако собственикът не желае да го възстанови, Общината ще го направи и после ще си търси парите”, посочи главният архитект на столицата.

Архитект Здравков съобщи, че общината издава над 500 заповеди на година за премахване на мобилни обекти, в това число павилиони, места за продажба на пуканки. Той обясни, че двата павилиона на територията на болница “Св. Иван Рилски”, където стана трагичният инцидент със загиналото момче, също са били премахнати.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img