fbpx
More

  Възстановено е движението на кръстовищата “Лъвов мост” и Петте кьошета

  От Столичната община информираха, че заради протеста някои превозни средства на градския транспорт преминават по обходни маршрути

  Възстановено е движението на кръстовищата на пл. “Лъвов мост” и при Петте кьошета. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

  Тази сутрин протестиращи от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България блокираха три ключови кръстовища в София – пл. “Лъвов мост”, пл. ”Сточна гара” и кръстовището при Петте кьошета.

  От Столичната община информираха, че заради протеста, някои превозни средства на градския транспорт преминават по обходни маршрути.

  Протестът на градския транспорт продължи с шествие до Министерство на финансите. В него участваха служители на “Столичен електротранспорт“, ЕАД „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ ЕАД.

  Исканията на работещите са за актуализация на бюджета, поради последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

  Протестиращите блокираха движението по ул. „Г. С. Раковски“.

  Стачката е под надслов “НЕ на унизително ниските заплати!“