fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:48
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:48
25.8 C
София

Възстановена е фериботната линия между Гърция и Кипър

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

След 22-годишно прекъсване се възстановява фериботната връзка между Кипър и Гърция. Очаква се през летния сезон новият морски маршрут да привлече на острова туристи от Гърция и Европа.

Първият кораб по новата морска линия ще отплава от кипърския град Лимасол за Пирея (Гърция) на 19 юни, а последното пътуване за сезона е на 16 септември от гръцкото пристанище до острова. Това съобщи заместник-министърът на корабоплаването на Кипър Василис Димитриадис днес, обявявайки резултатите от проведения открит европейски търг за избор на превозвач по морската пътническа връзка между двете страни.

Кипър субсидира фериботната линия с 5,5 млн. евро годишно.

Ще бъдат извършени 22 двупосочни плавания. Капацитетът на кораба е до 400 пътници и повече от 100 превозни средства. Цената зависи от типа на избраната каюта, като варира от 40 евро до 80 евро с включени пристанищни такси за еднопосочно пътуване.

Фериботът създава нова възможност за транспортна връзка между Кипър и Европа и намалява изолацията на островната държава. Според кипърските власти новата морска линия ще даде тласък на туризма и развитието на цялото Източно Средиземноморие.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук