2.12.2022 | петък | 01:15

ПП „Възраждане“: Властта не ни е самоцел, искаме да нормализираме живота

Публикувано:

Сподели поста:

Нормализиране на обществения живот, преодоляване на демографската и здравна криза, възстановяване на образователната система. Това са основните приоритети на новата парламентарна политическа сила „Възраждане“. В интервю за БНТ, лидерът на формацията Костадин Костадинов обяви, че партията ще работи за отпадане на „зеления сертификат“.

„Това, което за нас и избирателите на „Възраждане“, а и за част от избирателите на другите партии е най-важно, е постигане на пълна нормализация на живота в страната, премахване на ограничителните мерки и на дискриминационния „зелен сертификат“, заяви Костадинов.

Той допълни, че ще педложат готова управленска програма, която ще представят на всички политически сили в новия парламент.

„За „Възраждане“ властта не е самоцел. За „Възраждане“ властта е средство за постигане на целта. Ще имаме право да внасяме законопроекти“, каза още Костадинов.

Лидерът на партията обясни високия й изборен резултат с това, че хартиените разписки са били допълнително преброявани, което е редуцирало риска от манипулации и злоупотреби. Костадинов подчерта, че „Възраждане“ има изисквания по отношение на някои политики и ще бъдат заявени пред формациите, които получат шанс да съставят правителство. На този етап обаче новият субект в парламентарния живот на страната не открива много съмишленици по темите, които го вълнуват.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
1.7 ° C
3.4 °
1.5 °
87 %
1.5kmh
100 %
пт
7 °
сб
7 °
нд
7 °
пн
7 °
вт
6 °

Прочети още

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Весела Лечева: „Обнадеждена съм, че до края на годината „Арена София“ ще има нов генерален спонсор“

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона – Божурище

Никола Стоянов ще открие нова инвестиция за 16 млн. лева в Индустриална зона - Божурище

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Еврогрупата Паскал Донаху