30.11.2022 | сряда | 03:00

„Възраждане“ в защита на 23-годишен българин, обвинен несправедливо и заплашен от екстрадиция

Публикувано:

Сподели поста:

В БТА Пазарджик се провежда пресконференция на „Възраждане“ по повод на натиск от страна на германските власти за екстрадиране на невинен 23-годишен обикновен служител в кол център по обвинения, отправени към работодателите му.

Срещу работодателите му са повдигнати обвинения за финансови измами. Преди година младежът, на име Иван Тилев, първо бил разпитан и след това освободен. Претърсени били помещенията на кол центъра, в който работел.

Решава да си поднови международния паспорт и тогава разбира, че е обвинен и издирван с европейска заповед за арест за престъпление от германските власти. Вкарват го в Пазарджишкия арест.

Младежът не знаел нищо за действията на мениджърите в Германия.

На пресконференцията бащата на Иван Тилев разказа как полицията го арестувала като престъпник.

От „Възраждане“ са категорични, че българското правосъдие е отказало да се занимава със случая и че ще повдигнат въпроса на национално ниво и ако трябва, ще организират и протести.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...