fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:37:59
сряда | 25.05.2022 | 00:37:59
18.2 C
София

“Възраждане” призова Корнелия Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне коалицията заради помощта за Украйна

Декларацията беше прочетена от Елена Гунчева от "Възраждане"

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България участва в изпращането на военна помощ за Украйна чрез европейския механизъм за подкрепа на мира, заявиха от “Възраждане” в декларация от парламентарната трибуна. Затова от партията призоваха вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне управляващата коалиция.

Декларацията беше прочетена от Елена Гунчева от “Възраждане”. Тя отбеляза, че от трибуната на това Народно събрание, както и в изявления по медиите, от БСП многократно са заявявали, че няма да допуснат България да окаже военна помощ на Украйна. Гунчева цитира и изказване на Корнелия Нинова от 1 април в парламента, в което заявява, че БСП няма да позволи със средствата, с които разполага, България да бъде намесена във войната чрез доставка на оръжия и боеприпаси и стоки и технологии с двойна употреба.

Гунчева посочи, че през февруари и март ЕС е отпуснал 1 млрд. евро по линия на европейския механизъм за подкрепа на мира, които ще допринесат за укрепване на способностите и устойчивостта на украинските въоръжени сили и защитата на цивилното насилие срещу продължаващата военна агресия. Чрез договорените мерки за помощ ще се финансира предоставянето на оборудване и спомагателни материали като лични предпазни средства, комплекти за първа помощ, както и военно оборудване и платформи за произвеждане на смъртоносна сила с отбранителни цели, отбеляза тя. Гунчева каза, че България по никакъв начин не е заявила, че не иска да участва във военната помощ, която ЕС оказва на Украйна, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук