fbpx
More

  “Възраждане”: Позорно е Народното събрание да бъде оградено с метални решетки (ГАЛЕРИЯ)

  Срамно е народните представители да се страхуват от народа си, заяви Елена Гунчева

  „Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание (НС) да бъде постоянно с метални огради. Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация.“

  Това обяви в декларация от името на ПГ на “Възраждане” Елена Гунчева.

  „Срамно е народните представители да се страхуват от народа си. На 18 май на официалния вход на Народното събрание са поставени тежки метални решетки, неизвестно по чие разпореждане и без знанието на народните представители. Сградата на НС е исторически, културен и архитектурен паметник от национално значение. Никой председател на парламента не си е позволявал да сложи решетки на сградата-символ на парламентаризма и демокрацията,“ обясни Гунчева повода за изявлението.

  По думите ѝ българското правителство и НС трябва да работят в интерес на България и българския народ и тогава няма да се страхуват от гражданите, които са ги избрали, предаде БТА.

  Министерството на културата: Решетките в НС да се премахнат (ГАЛЕРИЯ)

  Представителят на “Възраждане” отбеляза, че поставянето на метални решетки на официалния вход на НС е предизвикало и остри негативни реакции сред хората, българските общественици и политици. Недопустимо е подобно еднолично решение да бъде заплаха за обществения ред, се казва в декларацията на политическата сила. Затова от “Възраждане” настояват незабавно да бъдат премахнати решетките и инициаторът за тях да се извини на депутатите и българския народ.