fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:33

“Възраждане” поиска анулиране на решението за Северна Македония

Костадин Костадинов настоя Министерство на външните работи да запознае народните представители с новото решение на Макрон

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Парламентарната група на „Възраждане“ ще поиска анулиране на решението на парламента, с което дава мандат на правителството за подкрепа на френското предложение за Република Северна Македония и вдигане на ветото за преговорите й за членство в Европейския съюз (ЕС). Това посочи в декларация от името на парламентарната група лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той настоя Министерство на външните работи да запознае народните представители с новото решение на Макрон, което определи като „компромис на компромиса“. Костадинов визира вчерашните изявления на френския президент Еманюел Макрон и македонския премиер Димитър Ковачевски и уточни, че според тях историческите въпроси няма да бъдат част от Преговорната рамка между ЕС и РСМ, предава БТА.

Ще настояваме българският парламент да анулира решението си, докато не се уточнят всички обстоятелства около ревизираното еднолично от Макрон предложение, каза Костадинов. Лидерът на “Възраждане” каза още, че изразът „гаранция – Франция“ за пореден път се е потвърдил.

В декларацията си Костадинов посочи, че ще сезират прокуратурата относно решението на министър-председателя в оставка Кирил Петков за експулсирането на 70-те руски дипломати.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here