30.11.2022 | сряда | 02:43

„Възраждане“: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско

Публикувано:

Сподели поста:

Председателят на ЦС на ДПС и водач на Движението в Девети кърджалийски многомандатен район Мустафа Карадайъ се държи в Кърджалийско като феодален господар. Той си позволява да нагрубява технически сътрудник на Районната избирателна комисия (РИК) по време на обучение на гласоподаватели в центъра на Крумовград. Нещо повече – в разрез със закона извършва агитация с машина за гласуване в полза на своята партия.

Това заяви пред журналисти в Кърджали водачът на листата на „Възраждане” в 9-ти МИР Георги Георгиев.

Георгиев посочи, че инцидентът с техническия сътрудник не е изолиран. И че демонстрацията насила от страна на Мустафа Карадайъ е ежедневие в Кърджалийско.
В момента е подготвена жалба до РИК от техническия сътрудник, която ще бъде внесена в комисията в понеделник. Очаква се да се сезират РИК, ЦИК и Прокуратурата.
Георги Георгиев разказа в детайли за случилото се: Вчера технически сътрудник на РИК е извършвала в центъра на Крумовград обучение на местни жители за машинно гласуване. Към нея се приближила група от ДПС, водена от Мустафа Карадайъ. Тя включвала още кандидатите за народни представители Адем Адемов, Аден Шефкед, както и кметове на общини. Карадайъ поискал от техническия сътрудник да покаже на неговата група как се гласува машинно. Той прекъснал техническия сътрудник, като подчертал, че листата с номера на партиите има само една страница, а не две, и че е важно да се гласува с №1. Той самият демонстративно гласувал с №1 и си взел хартиена бележка за гласуване. Възрастен мъж от Крумовград също поискал да му се обясни. Отново Карадайъ прекъснал демонстрацията с твърдението, че списъкът с партии е само от една страница и техническият сътрудник целенасочено се опитва да заблуди избирателите. Той нарекъл жената, оторизирана от РИК да обучава местните жители, некомпетентна и некадърна. Обадил се в РИК и демонстративно повторил твърденията си. Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в тази област, смятайки я за своя провинция.

Ако г-н Карадайъ има въпроси към „Възраждане”, чийто член е техническият сътрудник, може да се обърне към мен и да ми ги зададе на четири очи, ако се притеснява. Това подчерта Георги Георгиев, който води листа в 9-ти МИР. Той каза, че е недопустимо да се обижда беззащитна жена. При това изпълняваща съвестно служебните си задължения.
„Възраждане” вече е в Кърджалийска област и няма да позволи своеволията на Карадайъ, категоричен бе Георгиев. Той се обърна чрез медиите и към избирателите в 9-ти МИР.
Георгиев попита това ли са хората, за които биха гласували да ги представляват в Народното събрание. Тези хора налагат на местните жители как да гласуват, както са го правили и преди 1989 г. Вие нямате нито права, нито свободи. На 2 октомври имате възможност да накажете тези хора, подчерта Георги Георгиев.

ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...