fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 20:29

“Възраждане” искат експулсирането на 50 американски дипломати

От партията настояват да бъдат разпитани лицата, присъствали на закуската в US посолството

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Това, което “Възраждане” ще настоява и за което днес ще изпрати специално писмо до министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС), е да бъдат разпитани лицата, които са участвали в закуска при американската посланичка. Това заяви на брифинг в парламента Костадин Костадинов, председател на парламентарната група “Възраждане”, който посочи като повод за пресконференцията информация в медиите, че “днес сутринта в Американското посолство са били привикани ръководители на парламентарно представени партии”.

От “Възраждане” настояват да стане ясно, каква точно е била причината да бъдат привикани, както и да се установи какво точно са говорили. “Дали са обсъждани проблеми на вътрешната политика на България с представители на чужда държава, защото това е състав по Наказателния кодекс и се нарича държавна измяна”, посочи Костадинов. Също така ще настояваме да бъдат предприети действия за експулсирането на 50 дипломати и технически персонал от България на Американското посолство, каза Костадинов.

В резултат на наше питане до министъра на външните Теодора Генчовска разбрахме, че имаме много сериозно диспропорция между състава на техническия персонал на САЩ в България и на България в САЩ, обясни депутатът, цитиран от БТА. Костадинов настоя за спазване на принципа на реципрочност и за експулсиране на 50 служители в Американското посолство.

Той каза, че по време на консултациите при президента Румен Радев днес ще настояват президентът да връчи мандата на партия, която е заявила, че не трябва да прави правителство и ще му го върне веднага. По думите на Костадинов в противен случай президентът ще подпомогне агонията в българската държава.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here