fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 03:57

“Възраждане”: Депутатите да влизат в парламента само след тест за наркотици

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От партия “Възраждане” предлагат депутатите да влизат в парламента само след тест за наркотици и алкохол, който да плащат от джоба си. Предложението им е отговор на изказването на депутата от “Продължаваме промяната” Христо Петров (известен като Ицо Хазарта) след протеста на 12 януари срещу “зеления” сертификат.

От парламентарната трибуна Петров се обърна към “Възраждане” с думите: “Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главният прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?”

“Притеснително е депутат да обижда на фашисти и това да се толерира”, заявиха в отговор от “Възраждане” пред журналисти днес.

“Входирахме предложение, в което искаме в сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки един от нас, като депутат, влиза трезвен и без наркотици в парламента. Затова искаме при влизане депутатите да си плащат тест за наркотици и алкохол”, посочиха още от партията.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img