fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:03:40
петък | 27.05.2022 | 18:03:40
28.8 C
София

Възрастни и хора с увреждания в 142 общини ще продължат да получават патронажна грижа

По програмата се осигурява психологическа помощ и консултиране, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Хора с увреждания, възрастни, които не могат да се обслужват сами, поставени под карантина заради Ковид-19 ще продължат да получават здравни и социални услуги в домовете си до края на годината по операция „Патронажна грижа +“. Подкрепата се осигурява в 142 общини с финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Удължаването на  договорите им за предоставяне на патронажна грижа с още 6 месеца ще се финансира с допълнителни 25 млн. лв. по механизма на Европейската комисия REACT-EU за възстановяване на държавите-членки на ЕС от пандемията от Ковид-19.

По програмата се осигурява психологическа помощ и консултиране, доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, както и съдействие за неотложни административни услуги. Подкрепа получават и социалните услуги, които се финансират от държавния бюджет, за прилагане на противоепидемични мерки за дезинфекция, тестване на персонала и потребителите, преграждане на помещения при необходимост от карантиниране на заразен човек, информираха от пресцентъра на МТСП.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук