fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:39:17
четвъртък | 26.05.2022 | 05:39:17
14.9 C
София

Спряха протеста на превозвачите в София (ВИДЕО)

Недоволството на бранша беше подкрепено от КРИБ, предстои и таксиметровите водачи да излязат на улицата

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Държавата прилага репресивни мерки, ползвани по времето на комунизма към автобусния и товарния сектор в страната. Това каза председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. Поводът за коментара стана недопускането на автобуси и камиони, които трябваше да се съберат пред Министерския съвет. 

“Знаете, че предния път протестът започна в 8 ч., след това позиционирахме камионите в центъра, имаме разрешение от Столична община, имаме протокол, подписан от полицията, утвърден маршрут на тръгване. В 9 ч. трябваше да тръгнем на шествие в посока центъра на София. В момента всички автобуси и камиони стоят блокирани от полицията, тя не позволява да тръгнат към града, те са на Цариградско шосе”, каза тя.

Милтенова определи случващото се като опит държавата да спре протеста им. 

Тя каза, че все още никой от правителството не ги е потърсил след срещата преди дни, която те напуснаха заради това, че премиерът Кирил Петков не е говорил по същество и е демонстрирал неуважително поведение към тях. Милтенова припомни, че ако няма чуваемост на исканията им на 18 май ще спрат автобусните превози. 

Недоволството на бранша беше подкрепено от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ, които в писмена позиция изразиха подкрепата си към исканията им. Според тях намаляването на акциза на горивата, отпадането на биокомпонентата и отлагането на планираното разширяване на тол системата, са жизнено необходими за оцеляването на бранша, както и за нормалния живот на хората. От Министерството на регионалното развитие и благоустройството обаче са категорични, че няма да отстъпят от позицията си за разширяването на обхвата на тол таксите.

Междувременно от таксиметровия бранш обявиха, че решават кога и как да се включат в националния протест на транспортния сектор. Няколко синдиката се събират във вторник на среща, за да обсъдят казуса. От бранша настояват за помощ от държавата, отново заради високите цени на горивата. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук