fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:04

Въвеждат електронно свидетелство за съдимост

Единственото условие, което се изисква, е лицето да има електронен подпис

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вече ще можем да получаваме свидетелство за съдимост по електронен път. С нововъведението се приключва дългото висене по опашки за заветния документ.

Това стана ясно от Наредба, публикувана за обществено обсъждане от Министерството на правосъдието.

Според новата Наредба, всеки български гражданин, независимо къде е роден, ще може да заяви и да получи свидетелството по електронен път. Това се отнася и за лицата, които са били осъждани, и за такива, които са реабилитирани. Единственото условие, което се изисква, е лицето да има електронен подпис.

С промените в новата Наредба се разширява обхватът на услугата. Досега електронни свидетелства за съдимост се издаваха само на неосъждани граждани, родени в България.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img