Парламентът ще дебатира по вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков на извънредно заседание във вторник. Заседанието ще започне в 11.00 часа и е свикано от временно изпълняващия длъжността председател на парламента Мирослав Иванов. 

В дневния ред е проект на решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Кирил Петков. Вносители на проекторешението са Десислава Атанасова и група народни представители.

В своя фейсбук профил Стоян Михалев обяви, че в този ден от “Възраждане” организират протест. Той призова за мобилизация на всички свободни граждани. 

По правилник гласуването трябва да е не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията, което в случая означава, че в сряда ще стане ясно дали вотът ще мине или не.

За приемането му са необходими 121 гласа. В същото време ИТН продължават да губят депутати. Днес групата им намаля с шести пореден депутат. 

Към момента вота на недоверие ще подкрепят 59 депутати от ГЕРБ-СДС, 34 от ДПС, 19 от ИТН и 13 от “Възраждане” – общо 125 гласа. Гласовете “против” към момента са на 67 депутати от ПП, 26 от БСП, 16 от ДБ и 6 независими – тоест общо 115 гласа.

Previous articleИво Атанасов: Тошко Йорданов съсипа тази партия (ВИДЕО)
Next articleУкрайна е кандидат-член на ЕС
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here