fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:35

Безводие в жегите мъчи жителите на Вакарел

Причината е старата водоснабдителна система на селото

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От година стоят на сухо в жегите жителите на Вакарел. Причината е, че водната мрежа в селото е от средата на миналия век.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев казва, че преди са подменили водопровода в селото по проект, финансиран от Държавен фонд “Земеделие”. От местната администрация мислили, че са решили проблема, но се оказва, че има много загуби на вода по довеждащия водопровод.

“Всичко благодарение на Община Ихтиман беше организирано по проекта за довеждащия водопровод. В последния ден се отменят парите. Ние не сме ли хора? Нямаме ли право да живеем нормално”, попита кметът на Вакарел Ангел Павлов.

Той допълни, че се надява служебното правителство да отмени старото решение на последния Министерски съвет и да върне одобрения списък от регионалното развитие. Павлов поясни, че там има одобрени 200 общини, пише NOVA.

Заради проблема местните излизат на протест в петък. В знак на недоволство те ще блокират главния път в района на Вакарел в 17:30 часа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img