28.11.2022 | понеделник | 04:20

Във ваканционните обувки на Путин! Привърженици на президента ще пътуват до любимите му дестинации в Сибир

Публикувано:

Сподели поста:

Да почиваш като руския президент Владимир Путин. Да ловиш риба от водоемите, където той е хвърлял въдица или да направиш планинските преходи, които стопанинът на Кремъл вече е преминал сред дивата природа в Сибир. Оказва се, че много хора имат интерес към точно такава туристическа атракция. А бизнесът в източната държава е готов да им го осигури.


Руската държавна агенция „Ростуризъм“ съобщи, че заради засилено търсене, туристическите компании са започнали да съставят специални маршрути, покриващи няколко района в Сибир, където държавният глава на Руската федерация е прекарвал ваканцията си през годините.


„Това насърчава милиони туристи да открият красотата на Русия“, споделя началничката на „Ростуризъм“ Зарина Догузова в социалната мрежа Instagram. Догузова не пропуска да благодари на руския държавен глава и заявява, че благодарение на него туристическата индустрия навлиза в нов етап на развитие.

Сибирската ваканция на Владимир Путин (СНИМКИ) - По света и у нас - БНТ  Новини

Кремъл отдавна дава публичност на заниманията, които Путин избира за времето, когато стои далеч от отговорностите си на държавен глава. Мнозина смятат, че по този начин руският президент се опитва да създаде образ на силен мъж, като често пъти е заснет как плува, язди кон и ловува с разголени гърди. През септември Кремъл публикува снимки, на които се вижда как Путин прави поход в гориста местност, а по-късно е на риболов в компанията на руския военен министър Сергей Шойгу.

Сибирската ваканция на Владимир Путин (СНИМКИ) - По света и у нас - БНТ  Новини


Тепърва предстои да се разбере дали един от най-влиятелните политици в света може да се превърне в лице на туризма за страната си, но случайно интервюирани московчани вече изразиха ентусиазъм към идеята. Голям проблем обаче може да се окаже цената на подобен туристически пакет, а някои побързаха да признаят, че почивка чужбина ще излезе далеч по-евтино. Изглежда, че всичко е в ръцете на туроператорите, на които предстои да направят достатъчно апетитно предложение, на което туристите не могат да устоят.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...