fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:24

Вътрешният министър уволни началника на Второ РПУ в София заради бездействие

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Вътрешният министър Бойко Рашков е уволнил началника на Второ РПУ в София, съобщи БНР.
Причината е заради бездействието на началника по случая с Венцислав Дамянов, обвинен в побой и тормоз над хора в села около София. Преди ден Дамянов беше арестуван.
„Тези лица, които всички видяхме на кадри, заснети от граждани, на побоища, на насилие, на грозни сцени, на хулигански и други подобни, са извършени очевидно под чадър на полицейски служители, включително не изключвам и на някого от ръководството на МВР”, коментира министърът на вътрешните работи.
Защо казвам това ? Защото е логично да се приеме, че подобни типове, бих ги нарекъл, са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят българските граждани в тези три населени места, съвсем близо, даже като квартали в София, и никой да не предприеме каквито и да било действия“, заяви още Бойко Рашков.

Той поясни, че ще се вземе мерки и срещу други служители от МВР, ако за тях се установи, че са свързани със случая.

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img