fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:24:36
четвъртък | 26.05.2022 | 20:24:36
25.8 C
София

Васко Начев: Един ден Русия ще се моли на европейските държави да получават газ от нея

Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента, заяви енергийният експерт

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Изявлението от страна на Европейския съвет беше категорично, че Европа няма да прави преводи в рубли в обявените от “Газпром” сметки. Дали Унгария ще плаща в рубли си е нейно решение, това няма да промени кардинално ситуацията, в която се намираме в момента. Това заяви в “Денят започва” по БНТ енергийният експерт Васко Начев.

Той отчете, че Европа ще плати някаква цена за тези действия, но големият губещ ще бъде Русия, защото за нея всеки кубически метър газ е от изключително значение. Един ден Русия ще се моли на държавите да получават газ и от нея, каза Начев.

Според него е спекулативно какво ще бъде увеличението на цената, не очаква обаче драстично високи повишения.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук