fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:45:02
четвъртък | 26.05.2022 | 04:45:03
16.7 C
София

Вашингтон приветства изборните резултати в Сърбия

От Държавния департамент са доволни, че Белград поема ясно изразена ориентация към европейско бъдеще

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Съединените щати приветстваха резултатите от изборите в Сърбия като изтъкнаха, че страната се е присъединила към демокрациите по света в осъждането на руската агресия в Украйна, се казва в отговор на Държавния департамент на въпроси на радио Гласът на Америка, съобщава белградският вестник “Политика”. САЩ са доволни, че много кандидати и партии на президентските, парламентарните и местните избори, които подкрепят присъединяването на Сърбия към Европейския съюз, са получили значителна подкрепа, което показва ясна посока за стратегическите приоритети на Сърбия.

Съединените щати са съгласни с предварителните заключения на мисията наблюдатели на ОССЕ, че гласуването като цяло е било мирно и че основните свободи са до голяма степен зачитани.

Държавният департамент изтъкна, че Сърбия се е присъединила към демокрациите по света,  осъждащи “войната на Путин в Украйна”. Очакваме Сърбия да бъде с нас в силното послание на подкрепа за Украйна – срещу войната, която руската страна избра, заяви говорител на държавния департамент на САЩ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук