fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:58

Съдът върна лабораторията на ГКПП “Капитан Андреево”

Административното дело пред ВАС е образувано по жалба на "Евролаб 2011" ЕООД против разпореждане на Хасковския административен съд

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Възстановява се на ГКПП “Капитан Андреево” дейността на “Евролаб 2011” като оператор по товарене и разтоварване. Причината – незаконосъобразни действия на БАБХ. Това стана ясно от решението на ВАС.

Върховният административен съд установи неоснователни фактически действия на администрацията на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) във връзка с товаро-разтоварната дейност на ГКПП “Капитан Андреево”. Касае се за нарушения на Регламент 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 г. относно официалния контрол и другите дейности, които гарантират прилагането на законодателството в областта на храните, фуражите и здравеопазването на животните.

Административното дело пред ВАС е образувано по жалба на “Евролаб 2011” ЕООД против разпореждане на Хасковският административен съд. С него първоинстанционният съд отхвърля искането за безусловно прекратяване действията на БАБХ.

Върховните магистрати отменят разпореждането на първоинстанционния съд и нареждат незабавно и безусловно да бъдат прекратени действията на органи и длъжностни лица на БАБХ, изразяващи се в недопускане на служители на “Евролаб 2011” ЕООД да извършват товаро-разтоварна дейност и да изпълняват функциите си на оператор по смисъла на Регламент 2017/625 на Европейския парламент и Съвета от 15 март 2017 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img