fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:23

ВАС отказа да разгледа жалбата на ВМРО

Темида определя жалбата на патриотичната формация като "процесуално недопустима"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Върховният административен съд няма да разгледа жалбата на ВМРО срещу кандидата за вицепрезидент на Лозан Панов – Мария Касимова – Моасе. Това стана ясно от публикуваното определение на ВАС.

Темида дефинира жалбата като “процесуално недопустима”, защото не засяга пряко интересите на патриотите.

В средата на седмицата ВМРО внесе жалба, според която Касимова е нарушила едно от конституционните изисквания за регистрация като вицепрезидент, а именно да е живяла на територията на България през последните 5 години. В подкрепа на позицията си, партията посочи интервюта на самата Касимова, в които тя обяснява, че не живее на територията на държавата.

От “Правосъдие за всеки”, които издигнаха двойката за предстоящия президентски вот, определиха жалбата като неоснователна, а официалният говорител на щаба Емил Георгиев заяви, че целта е “да се пренесе политиката на територията на съда, поради слаба позиция в тези избори”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img